TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

En als de A2 in brand vliegt?

Langs de A2 ligt ter hoogte van Zijderveld een buisleiding van de Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO). Door die leiding loopt kerosine vanuit Rotterdam naar oa. Schiphol. Het is een buis met een doorsnee van ca. 50 centimeter op een diepte van 1,5 meter. De kerosine staat onder 80 atmosfeer druk. 

Lees meer »

83 inwoners hebben straks een hogere kans op suicide

In Medisch Contact deelt een huisarts haar zorgen over de wetenschappelijk bewezen schadelijke effecten van windmolens op de gezondheid van omwonenden. Een belangrijke factor is het Laag Frequent Geluid dat niet hoorbaar is maar wel tot schade leidt in de oren en andere delen van de mens. Haar artikel linkt o.a. door naar een Amerikaans onderzoek naar de relatie tussen windmolens en suicide. Er is een direct relatie bewezen. Het effect is in sommige gevallen op meer dan 25 kilometer waarneembaar.

Lees meer »

Ook landeigenaren lijken te verliezen

De Telegraaf meldt dat Zeewoldse boeren windmolens moeten gedogen en niet gecompenseerd gaan worden voor de verliezen die ze leiden. De waardevermindering komt door de molens, de toegangswegen en de elektrische kabels in de grond. En onder de wieken kunnen ze hun land minder goed gebruiken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat legde hen vorig jaar op de molens te gedogen.

Lees meer »

Dan liever kernenergie

Bestuurders in de gemeente Opmeer komen tot de conclusie dat het kabinet de hele regio vol wil zetten met windmolens en zonnepanelen en komt in verzet. De opgave is onmogelijk en zou de schoonheid van het landschap verwoesten. Kernenergie is voor hen een goed alternatief. Lees er meer over in de Telegraaf.  Zie ook ons eerdere nieuwsbericht 758 Molens?

Lees meer »

Wiebes, windmolens en waterstof

Als het aan minister Wiebes ligt gaan we snel over op waterstof. Hij gaat daarover spreken in Madrid op de klimaattop.  Is het dan nu verstandig te investeren in laadpalen en windmolens? Waterstof gaat het ook mogelijk maken om verder te rijden met zwaardere auto’s en vrachtwagens omdat de beperking van de accu capaciteit komt te vervallen.  

Lees meer »