Reacties

Plaats hieronder uw reactie. Een vraag, een opmerking. Na goedkeuring wordt uw reactie onderaan vertoond. Wij komen zo snel mogelijk met ons antwoord. 

Reactie plaatsen

Reacties

Rik Blom
3 jaar geleden

Goedemorgen,

gisteren documentaire Tegenwind gezien, de burger tegen de overheid. Wat nodig is is een fonds voor juridische procedures. Dan kun je goede advocaten inhuren. Kijk of je een landelijk fonds met gelden van derden die jullie steunen kunt vormen. Er zal veel geld nodig zijn, zeker als je naar het Europees Hof wilt of moet.
Succes, Rik Blom

Folkert
3 jaar geleden

Hallo Rik, dank voor je reactie. Je hebt groot gelijk met je suggestie. We hebben ons daar al eerder over beraad en zullen ons hierover wenden tot de landelijke organisaties waar we mee verbonden zijn.

wil van Donkelaar
3 jaar geleden

Dank voor het opstellen van de vragen aan de gemeente. Wat mij betreft prima geformuleerd. Moeten we de gemeente ook niet wijzen op de vragen van de artsen in Bronckhorst? En kunnen jullie de antwoorden van de gemeente Bronckhorst inzien?

Folkert
3 jaar geleden

Hallo Wil, dank voor je reactie. We hebben inderdaad al gekeken naar de vragen die door de artsen in Bronckhorst werden gesteld. Daarnaast lieten we ons ook inspireren door veel andere bronnen. We gaven de voorkeur aan kwaliteit over kwantiteit: nog meer vragen stellen heeft nu weinig zin. We gaan je tip opvolgen om te achterhalen wat er in Bronckhorst gebeurd is met die vragen.

Hans
3 jaar geleden

Ik zou graag aandacht willen voor het feit dat wij als huizenbezitters vanaf dag 1, tot zolang dit doorloopt, financieel en emotioneel in gijzeling worden gehouden.
Dat tekent zich duidelijk af daar wanneer je in gesprek met een makelaar bent, deze ook de regionale plannen kent en daarmee de potentiƫle waardeontwikkeling (omlaag) kent.
Zolang er echter niets gebeurd wordt de woning markt er ook nog eens door verstopt. Je gaat tenslotte niet daar wonen waar protesten zijn over een mogelijke molen in je achtertuin.
Dat betekent dat wij niet makkelijk weg kunnen als we dat zouden willen door aan de ene kant het geld en aan de andere kant door een verminderde interesse van potentiƫle kopers.

Vervolgens zal de emotionele schade die dit dreigende zwaard van Damocles heeft, straks ook niet meer te houden zijn. Je ziet nu al bij veel mensen de radeloosheid en boosheid over dit aanstaande onrecht in de ogen. Als dit nog jaren duurt gaar er mensen en families aan kapot door zorgen en stres. Dus los van de feiten die er bekend zijn over de effecten van een werkende molen heb je in de aanloop er naar toe al mensen die bewust of onbewust met psychische problemen te maken krijgen.

Het zou wat mij betreft mooi zijn dat er eens een gecombineerd onderzoek komt naar de pre-windmolen problematiek.
Groet Hans

Folkert namens het bestuur
3 jaar geleden

Beste Hans, dank voor je bericht. Wat ons betreft spijker op de kop. We hebben dit ook al aangekaart bij de gemeente, onder andere naar aanleiding van de verkoop van een van de huizen op de Zijderveldselaan. We wachten nu af hoe ze daar op reageren.
In het algemeen juichen we reacties via de site toe en we hopen ook dat de gemeente daarmee ziet wat er leeft.

David
4 jaar geleden

Dag, er zijn veel algemene berichten maar hoe ver is het met een bezwaarprocedure of wat is er nu opgestart?

Folkert
4 jaar geleden

Beste David, dank voor je vraag. we hebben het antwoord voor jou en de andere leden geplaatst op de Laatste Nieuws pagina.
Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Folkert de Boer

Karin
4 jaar geleden

Ter informatie.
Ik ontvang eens in de twee weken de nieuwsbrief van stichting het Groene Hart en las dat uw casus is opgenomen in de Kwaliteitsatlas.
Er is een mogelijkheid om te reageren en de lezers te informeren.

https://kwaliteitsatlas.nl/kwaliteitsopgaven/windmolens-zijderveld/

Folkert
4 jaar geleden

Hartelijk dank voor uw bericht. En goed om te zien dat onze vereniging bekend begint te raken in de regio. Inmiddels hebben we contact met een aantal landschappelijke organisaties met als doel samenwerking te bevorderen.