Laatste Nieuws

Opnieuw stemadvies

De spandoeken tegen het windpark bij Zijderveld waren nog maar amper terug op hun plek of ze konden alweer (tijdelijk) weg. Dit als gevolg van de onverwachte verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Lees meer »

De terugkeer van de spandoeken

Helaas geen verwijzing naar een of andere film met in de titel “the return of..” maar de werkelijkheid in Zijderveld. Want wellicht heeft u ze al zien staan, de spandoeken tégen windturbines in de buurt van Zijderveld. Op twee plaatsen in de Laan staan tot 15 maart nog spandoeken voor de BBB. Navigeer naar ons stemadvies via deze link: stemadvies    * Na de verkiezen worden die vervangen door die van www.tegenwindzijderveld.nl

Lees meer »

Stemadvies Tegenwind Zijderveld

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zouden wel eens belangrijk kunnen worden bij het voorkomen van extra windturbines in Vijfheerenlanden. Wij merken dat de gemeenteraad op dit vlak sterk onder druk wordt gezet vanuit de provincie. De provincie blijft maar aandringen op extra zoekgebieden. En dat is raar want Vijfheerenlanden ligt met de huidige drie windturbines bij Autena al keurig op schema wat betreft haar aandeel voor energie uit wind. Niet alleen in absolute getallen maar ook in vergelijking met andere gemeentes in onze provincie.

Lees meer »

Zoekgebied Zijderveld op één?

Onlangs werden we verrast door het bericht dat Zijderveld als zoekgebied op nummer één staat. Eerst stond een ander zoekgebied op één, maar de adviezen van ingenieursbureau AnteaGroup uit oktober 2022 bleken fouten te bevatten. Dit werd duidelijk tijdens de raadsvergadering van 13 december. AnteaGroup heeft haar rapport opnieuw bekeken en daarnaast laten toetsen door adviesbureau Pondera. In het nieuwe rapport staat Zijderveld (zoekgebied nr 14) ineens op de eerste plaats.

Lees meer »