Regeren is ver vooruitzien

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 11:55

In de Telegraaf vandaag een artikel over de worstelingen van het kabinet over de inzet van biomassa. Door een recente verandering in opvatting van D66 en de Christen Unie is er een meerderheid ontstaan die af wil van de inzet van biomassa om aan onze schone energie behoefte te voldoen.
Het kabinet zal daar zeker naar gaan kijken maar laat ook weten dat het bestaande overeenkomsten met biomassa centrales niet open gaat breken, omdat het een betrouwbare overheid wil zijn. In onze ogen een belangrijke eigenschap van Bestuur.
Reden te meer waarom wij er van uitgaan dat zowel de gemeente als de centrale regering heel ver vooruit (gaan) kijken rond het energie en milieu probleem. Als je daar nu fouten in maakt die je over een korte periode moet herzien ben je dus niet betrouwbaar geweest. Het scoren met betrouwbaarheid gebeurd meestal pas ruim na een kabinetsperiode van maximaal vier jaar. Het vraagt dus nogal wat inzicht, moed en wijsheid van bestuurders om betrouwbaar te zijn. Dat is de reden waarom wij ons vertrouwen uitspreken in het huidige gemeente bestuur als het gaat om wijze en transparante besluiten over de windmolens.