Goedkoper, veilig en schoner

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 18:08

Ondanks het risico als vervelend te worden ervaren en ervan verdacht te worden aandelen te hebben hier toch weer twee berichten over kernenergie. Het zullen de laatsten wel niet zijn.

Een ingezonden brief in de Telegraaf vat de voordelen van kernenergie kort en bondig samen “In de krant van vrijdag staat dat deze energie het goedkoopste is: 3 cent tegen wel 25 cent uit (duur)zame energie. Gevaarlijk: 80 doden in totaal tegen meer dan 100.000 uit kolen. En dan het afval. Uiteindelijk na 30 jaar gebruik een zeecontainer vol. En dan het belangrijkste nagenoeg CO2-neutraal. Ik snap de discussie dus niet. Hup, bouwen deze centrales en allemaal aan de elektriciteit. Veilig, goedkoop en schoon.“.

Maar ook minister Wiebes weet inmiddels beter. In het FD een artikel waaruit blijkt dat volgens een Oostenrijks onderzoeksbureau Kernenergie goedkoper is dan wind- en zonne-energie en veel betrouwbaarder. De politiek is langzaam aan het draaien en de tegenstand die men ziet komt van de energie maatschappijen.  

Hup Bouwen Die Kerncentrales Wat U Zegt Telegraaf Nl
PDF – 930,5 KB 302 downloads
Kernenergie Is Goedkoper Dan Zon En Wind Blijkt Uit Onderzoek In Opdracht Van Wiebes
PDF – 1,0 MB 308 downloads