Heel Nederland nodig voor Duitsland

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 14:35

De oppervlakte van heel Nederland (nou ja, bijna) zou je moeten beleggen met zonnepanelen om Duitsland te voorzien van voldoende stroom. En je zou ze in Spanje moeten plaatsen. En om lever-zekerheid te bieden (2 weken geen zon) zou je alle batterijen die de komende vier jaar over de hele wereld gemaakt worden bij elkaar moeten zetten. Ja, ook die van alle Tesla’s. Allemaal voor Duitsland. 

Vreemd?

Het zijn de conclusies van berekeningen gedaan door twee wetenschappers toen ze hoorden van de plannen van de Duitse minister Svenja Schulze voor milieu. Die zei op 3 Juli 2020 “Germany will be the first country to abandon coal and nuclear energy. We will rely completely on energy derived from solar and wind”. 
“OK” zeiden de wetenschapper, “laten we eens kijken hoe dat dan moet”. En eerst maar een met ‘solar’. Hier kunt u zien hoe ze dat allemaal doorrekenden. Even doorbijten. 
Het laat opnieuw zien wat wij en anderen al langer aangeven: wind en zon zijn niet de goede manier om én te voorzien in onze energiebehoefte én het klimaat probleem te verhelpen. Hoe we dat wel zien staat heel in het kort helemaal onderaan deze pagina.