TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Enquête onverwacht uit as herrezen

Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering lieten we het al weten: er zijn technische problemen met de enquête die we onlangs op de  site publiceerden. Omdat we geen onbetrouwbare zaken de wereld in willen brengen hadden we besloten de enquête helemaal te schrappen. 

Lees meer »

Greendeal onhaalbaar en onbetaalbaar

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland wijdt een artikel aan een commentaar op de Green Deal van de EU. De bijdrage is van Marcel Crok, een wetenschapsjournalist die de laatste jaren tegen de stroom inzwemt van het sentiment rond natuur en energie.

Lees meer »

Succesvolle voorlichtingsavond en ALV

Op 15 januari j.l. hielden we weer een voorlichtingsavond, dit keer gevolgd door de eerste Algemene Leden Vergadering. Ongeveer 50 mensen vulden de grote zaal van de Krooshof, waarvan het merendeel lid.

Lees meer »

De enige manier om opwarming te stoppen is kernenergie

De Amerikaanse hoogleraar Joshua Goldstein werd geïnterviewd door de Volkskrant. Hij raakte in 2015 geïnspireerd door Barack Obama. Nu inzetten van kern energie geeft ons de gelegenheid om de opwarming echt te stoppen. Hij heeft ook een hard hoofd bij de realiteitszin van de ambitie van Nederland om 70% van de energie uit zon en wind te halen. Als je 10 goedkope kerncentrales laat bouwen door Zuid Koreanen heb je tientallen jaren CO2 vrije energie. 

Lees meer »

Grote problemen te klein aanpakken leidt tot behoudzucht en gewauwel

De nestor van de millieubeweging Wouter van Dieren breekt een lans voor systeemdenken, ook bij het oplossen van actuele energie en milieu crises. Alles hangt met alles samen. Nederland loskoppelen van het gas en alles omzetten naar molens en zonnecellen gaat niet helpen. In de Trouw verwijt hij de huidige milieu clubs en groen links partijen dat ze wauwelen en doet een pleidooi voor ‘zelfdoeners’ zoals Urgenda.

Lees meer »

‘Hartstikke duur’ lost ons echte energieprobleem niet op

Eurocommissaris Timmermans plaatst kernenergie buiten het rijtje van mogelijkheden om ons energieprobleem blijvend op te lossen. Dat doet hij met het sweeping statement “Kernenergie is gewoon hartstikke duur”.  Onderzoeker Remco de Boer concludeert in bijgaand artikel uit het Financieel Dagblad dat die uitspraak niet klopt en een ontkenning is van de complexiteit van het energieprobleem.

Lees meer »