Zoekgebied Zijderveld op één?

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 20:00

Eerste onderzoek van ingenieursbureau AnteaGroup herzien door fouten.

Onlangs werden we verrast door het bericht dat Zijderveld als zoekgebied op nummer één staat. Eerst stond een ander zoekgebied op één, maar de adviezen van ingenieursbureau AnteaGroup uit oktober 2022 bleken fouten te bevatten. Dit werd duidelijk tijdens de raadsvergadering van 13 december. AnteaGroup heeft haar rapport opnieuw bekeken en daarnaast laten toetsen door adviesbureau Pondera. In het nieuwe rapport staat Zijderveld (zoekgebied nr 14) ineens op de eerste plaats.

Gaan er hierdoor toch windturbines komen bij Zijderveld?

Wij denken van niet! 

Bestudering van het rapport levert op dat er nog steeds veel rekenfouten in zitten. Daarnaast blijkt dat AnteaGroup een belangrijk beleidskader negeert bij de beoordeling van de zoekgebieden. Als deze worden meegenomen staat Zijderveld niet op één.

Aanstaande donderdag 19 januari presenteren wij onze bevindingen aan de gemeente. Daarnaast geven we hen een advies voor een logische oplossing. Komt u ook?

Het inspreken gebeurt tijdens het VHL plein in het gemeentehuis in Meerkerk. Inloop is vanaf 18.45 uur en onze presentatie rond 19.10 uur.  

Wij hopen onze leden aanstaande donderdag 19 januari tijdens het VHL plein te zien!