Onverwacht inwonersoverleg

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 10:15

 

De afgelopen periode was het relatief rustig aan het windturbinefront. Ondanks, of wellicht daardoor werden we vorige week toch verrast.

Uitnodiging gemeente 

Een aantal inwoners van Zijderveld benaderde ons bestuur met de vraag of wij ook een uitnodiging hadden gehad van de gemeente. Een uitnodiging om van gedachten te wisselen over een te vormen bestuur per zoekgebied. 10 adressen per zoekgebied (Zijderveld, Tienhovenseweg en Autena) zouden deze uitnodiging hebben ontvangen.

  • Zie voor details de brief in bijlage.

 

Nee, niemand van ons bestuur had zo’n brief ontvangen. Niet alleen dat vonden wij opmerkelijk maar ook dat een dergelijke brief was verstuurd.

 

Op 8 maart hadden drie van onze bestuursleden nog een overleg met wethouder Joop van Montfoort en beleidsmedewerker Pedro van Eeuwijk. Toen is gezegd dat het de bedoeling was dat alle inwoners in de drie zoekgebieden in het tweede kwartaal een brief zouden ontvangen met de uitnodiging om zich kandidaat te stellen voor een te vormen bestuur. Blijkbaar vond de gemeente het niet nodig om ons over de gewijzigde procedure vooraf te informeren, ook de gemeenteraad bleek hierover niet vooraf geïnformeerd.

 Initiatief bestuur Tegenwind Zijderveld

Drie bestuursleden van Tegenwind Zijderveld hebben zich toen maar op eigen initiatief ook aangemeld voor deze avond. Eén daarvan kreeg toestemming om aan te schuiven.

Wij vonden het opvallend dat van de 30 aangeschreven adressen zich maar zeven personen hadden aangemeld. Drie voor Zijderveld, drie voor Tienhovenseweg en één vanuit Autena. Het bureau dat namens de gemeente de avond organiseerde was met vijf personen aanwezig. Door hen zijn de opmerkingen en adviezen van de deelnemers genoteerd.

Wat wordt de volgende stap?

 

Volgens de brief organiseert de gemeente in september een drietal bijeenkomsten. Dit onverwachte inwonersoverleg zou hen helpen die bijeenkomsten goed voor te bereiden.

 

Uitnoding VHL Namens BMC
PDF – 915,4 KB 203 downloads