Bestuur bezorgd, actie 5HL nodig

Gepubliceerd op 9 december 2020 om 09:47

Wij zijn als bestuur van de vereniging bezorgd over de oorverdovende stilte rond de wethouder van Vijfheerenlanden als het gaat om windenergie. Ondanks eerdere toezeggingen over inspraakrondes zien we geen initiatieven. Op onze rechtstreekse vragen komen geen of vage antwoorden.

Die stilte is soms hooguit vervelend. Nu echter is die stilte zeer zorgelijk. De gemeente heeft een bod in de RES gedaan voor onder andere 3 windmolens, locatie nader te bepalen. Als de gemeente niet voor half 2021 met een locatie komt, dan grijpt de provincie of overheid in. En gaat dan zelf bepalen waar de molens komen. Wat de bevolking daar ook van vindt.

Die stilte lijkt dus tot gevolg te gaan hebben dat onze mogelijkheid tot inspraak en invloed op de locatie verdwijnt.

Dit alles baart ons grote zorgen. We gaan daarom de media opzoeken en deze zorgen met hen delen. Ook gaan we zoals aangekondigd contact zoeken met onze Tegenwind buren in Culemborg. En zullen er borden langs de Zijderveldselaan verschijnen die uiting geven aan onze zorgen en wensen. Alles in de hoop dat de wethouder overgaat tot snelle actie voor het te laat is.