Zijn we dan toch belanghebbenden?

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 16:03

De Telegraaf plaatste een opmerkelijk artikel dat gaat over deze rechterlijke uitspraak. Daarin verweert een vrouw uit Haarlo zich tegen de plaatsing van 5G zendmasten vlak bij haar huis. Bezorgd over de effecten van de straling. Vergelijkbaar met wat wij voorzien met Laag Frequent Geluid veroorzaakt door windmolens.

De rechter heeft de zaak serieus genomen en zich verdiept. Hij kwam tot de conclusie dat ondanks allerlei regels en normen, niet uitgesloten mag worden dat deze vrouw schade gaat oplopen. En dáárom serieus genomen moet worden als belanghebbende. Een positie die voorheen uitgesloten was voor individuele klagers. Een positie waardoor de partijen die de mast willen gaan plaatsen nu serieus moeten gaan kijken naar de gezondheidsrisico’s.

Wij zien dit als een hoopgevende ontwikkeling. Nu immers is het door de manier waarop in Nederland de geluidsnormen opgesteld zijn, het bij voorbaat bijna onmogelijk om als belanghebbende te worden gezien. Waardoor het vaak niet eens tot een fatsoenlijk onderzoek komt.