Slapen met oordopjes

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 15:02

Het lijkt een beetje oud nieuws. Inwoners van Houten die last hebben van windmolens. Totdat je je beseft dat zij elke nacht overlast hebben. Elke nacht. Zodra de avond invalt begin het. Het bed in met oordopjes in. Omdat de herrie anders te groot is.

Waar we het over hebben is wat het AD in bijgaand artikel beschrijft. Daarbij gaat het om een molen van 150 meter hoogte, op een afstand van 530 meter. De molens in de RES plannen van Vijheerenlanden zullen ongetwijfeld (veel) hoger worden, anders zijn ze niet meer rendabel (elk jaar daalt de subsidie immers een beetje). En die geven meer herrie en die herrie draagt verder. Een van de normen waarmee de zoekgebieden zijn bepaald is een afstand van 500 meter tot bebouwing (en 900 meter tot woonkernen).

Dús: hogere molens en dichterbij. Dat klinkt dus als oordoppen. Elke nacht. Zodra het donker wordt. Ook omdat in het geval van Zijderveld de molens tussen de A2 en het dorp en de Zijderveldselaan geplaatst zullen worden. Dus het argument dat het geluid van de windmolens wegvalt tegen de herrie van de weg is veel zwakker. In Houten ligt er een drukke doorgaande weg tussen de molens en de huizen.

Wij geven hier opnieuw aan dat het zoekgebied Zijderveld niet voldoet. Althans, als je even nadenkt en het beste voor hebt met de omwonenden. 

Achtertuin
PDF – 1,4 MB 257 downloads