iedereendoethelemaalniks.nl

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 15:02

We weten inmiddels dat Ronald Plasterk een fervent voorstander is van kernenergie. Dat maakt hij in bijgaand artikel uit de Telegraaf weer goed duidelijk. Maar wat hij óók aan de kaak stelt is het rookgordijn dat onze landelijke en soms regionale en plaatselijke bestuurders over ons uitstrooien.

1) De landelijke campagne iedereendoetwat.nl is gebaseerd op onwaarheid (zon en wind is vele malen duurder en inefficienter dan kernenergie). Zie het artikel van Plasterk.

2) Diezelfde landelijke campagne belooft dat we er zelf wat aan kunnen doen. Maar, dat kún je daar helemaal niet! Je kunt daar niet zeggen dat je helemaal geen windmolens wilt hebben. Of zonnepanelen. Of dat je vind dat kernenergie een betere oplossing is. En je kunt ook niet beïnvloeden hoe de besluitvorming tot stand komt. Er wordt hooguit opgeroepen om spaarzaam te zijn. Maar dát gaat de RES plannen echt niet tegenhouden.

Net zo goed als dat je dat niet kunt zeggen op natuurlijkvijfheerenlanden.nl. Bij aanvang krijg je het idee dat je je mening kunt geven en dat je die van anderen te zien krijgt. In een soort forum constructie. Heel transparant.

Niets van dat alles. Alles wat je instuurt aan reacties wordt niet publiekelijk getoond. Ja, mogelijk ergens een keer aan het eind, als de bestuurders een besluit hebben genomen. Wonderlijk is ook dat de video die gemaakt werd van het openbare webinar op 30 maart alleen op verzoek gestuurd wordt via de mail naar ex-deelnemers. Alsof er iets geheims gebeurde.

De overkoepelende afdronk is dat onze bestuurders erg benauwd lijken te zijn dat de geest uit de fles komt. En dat ze openlijk moeten bekennen dat de mening van de bevolking is: 'we willen die dingen niet'. Want ja, als je dat toont dat moet je ook met écht goede en overtuigende argumenten komen waarom molens goed voor de mens zijn. En geen schade aanrichten. Zie onze serie de Windpapers, met name Aflevering 3.

Met Lelijke Molens Redden We Het Niet Columns Telegraaf Nl 6089
PDF – 695,3 KB 237 downloads