Vrees voor 'nietigverklaring' is groot

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 12:04

Al twee jaar lang doet de regering alsof de uitspraken van het Europese hof over het Activiteitenbesluit en windturbines niet bestaan. Bij voortduring ingefluisterd door de lobbyorganisatie NWEA. Zo is te lezen in bijgaand artikel uit de Telegraaf. Het artikel is een uitvloeisel van het eerder mede namens ons uitgestuurde persbericht.

Te lezen is hoe een jurist van de gemeente Houten vreest voor 'nietigverklaring' van eerder afgegeven vergunningen. Maar ook hoe het ministerie van Economische Zaken verkondigt dat volgens haar de Europese regels niet van toepassing zijn op de situatie in Nederland. 

Tijdens de recente aangespannen rechtszaak over de turbines bij Goyerbrug merkte de advocaat Peter de Lange dat de met veel bombarie aangekondigde 'nieuwe bestuurscultuur' een wassen neus lijkt te zijn. Er was niet één ambtenaar die zich uitsprak voor bescherming van burgers.

Wij zien de spanning toenemen en hopen van ganser harte dat onze bestuurders bij zinnen komen, stoppen met zich te verschuilen achter 'regels van elders' en opkomen voor de belangen van de inwoners van Vijfheerenlanden. 

Ministerie EZK Doof Voor Europa Bij Windmolens Binnenland Telegraaf Nl
PDF – 705,7 KB 211 downloads