Het goede voorbeeld?

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 17:18

In bijgaand artikel uit de Telegraaf spreekt Ronald Plasterk zich uit over de krokodillentranen van Ed Nijpels. Die zegt dat de regering beter zijn best moet doen ten aanzien van de klimaatplannen.

Plasterk laat zien dat Nijpels er beter aan doet de hand in eigen boezem te steken. Als gevolg van hoe Nijpels de klimaattafels opzette en de adviezen liet uitbrengen zitten we nu met plannen die niet kunnen. Niet - omdat ze het klimaatprobleem juist verergeren. Niet - omdat ze tegen wettelijke regels ingaan en de hele bevolking in opstand komt. En niet- omdat ze alleen in elkaar gezet zijn door en voor bedrijven die alleen maar geld willen verdienen aan het klimaat probleem.

Plasterk pleit ervoor dat Nijpels nieuwe plannen maakt in plaats van te piepen langs de zijlijn. Wij denken dan ‘doe dat met de uitspraak van de Raad van State in het achterhoofd’: zorg voor verbetering in plaats van verslechtering voor burgers. Én we denken: laat Nijpels het goede voorbeeld geven aan onze wethouder die over de windturbines gaat. Denk eens na over andere manieren om tegemoet te komen aan het klimaatprobleem. En stop het oude denken vanuit de oude Nijpels plannen. Het is duidelijk dat die tijd voorbij is. Zeker weten dat onze raadsleden dan met een gerust hart en volmondig Ja zullen zeggen. 

Als Nijpels Een Kerel Is Komt Hij Terug Met Een Beter Klimaatplan Columns Telegraaf Nl
PDF – 510,7 KB 210 downloads