Congres over de RES en nog meer

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 20:52

Tegenwind Zijderveld is aangesloten bij het landelijke netwerk Nederwind en daar zijn ze goed bezig. Binnenkort is er een congres en een tijdje geleden zaten ze met de landelijke politiek om de tafel.

Hieronder de uitnodiging voor het congres. Helemaal onderaan een document met het verslag van dat gesprek bij de landelijke politici.
Beiden zijn van harte aanbevolen om te lezen of aan deel te nemen.

Het Nationaal Programma Regionale Energie Strategieën organiseert een nationaal congres op woensdag 3 november a.s. in Amersfoort met als titel:

De RES op stoom

Zie ook deze link:

Home - RES Congres

Ondanks dat men vermeldt: “Dit congres is voor iedereen die zich betrokkenen voelt bij de RES: overheden, maatschappelijke organisaties, netbeheerders, marktpartijen, wetenschappers en (burger)initiatieven.” is aan de sprekerslijst te zien dat het een feestje is van gelijkgezinden, die de huidige RES-plannen met o.a. heel veel windturbines omarmen.

Daar gaan we verandering in brengen.

  • Vooraf houden we een ludieke actie bij de ingang. Belangrijk dat we met zoveel mogelijk mensen zijn uit alle windstreken.
  • We proberen daarmee media aandacht te krijgen. We krijgen sowieso de aandacht van de deelnemende autoriteiten. Iedereen die er toe doet in RES land zal aanwezig zijn.
  • We hebben enkele sprekers aangemeld om deel te nemen aan sessies in het programma, zodat er in ieder geval een minder eenzijdig beeld ontstaat (Naut Kusters is inmiddels toegelaten als spreker).  
  • We nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan het RES-congres. Met hoe meer mensen we zijn bij de actie vooraf en hoe meer mensen er tijdens de sessies kritische vragen stellen, hoe meer indruk we maken op de autoriteiten en media.

Hoe kun je je aanmelden?

  1. Meld je aan voor het congres via onderstaande link:

Aanmelden - RES Congres

Je wordt gevraagd welke sessie je wilt bijwonen. Voor het programma zie onderstaande link:

Programma - RES Congres

Ee zijn bijvoorbeeld sessies over gezondheid en windmolens; wat te doen als de 35 TWh RES doelstelling gehaald is (nog meer windmolens of stoppen?); en een sessie over participatie.

  1.             Geef aan onze organisatie door dat je deelneemt, zodat we je kunnen bereiken in de dagen vóór het congres en op de dag zelf. Geef daartoe de volgende gegevens door aan emailadres pers@windalarm.org

Je naam:

je emailadres:

het nummer van je mobiele telefoon.

  1. Zorg dat je om 9.00 uur aanwezig bent op de congres-locatie bij de ingang. Indien anders dan laten we dat van te voren weten.

Voor vragen kun je ook terecht bij emailadres: pers@windalarm.org

 

Hopelijk zien we je op 3 november.

 

Met vriendelijke groet,

Kees Pieters, NederWind

Naut Kusters, Windalarm

Verslag Gesprek Neder Wind NKPW Windwiki Met EZK Ien W En RIVM D D 5 Oktober 2021
PDF – 89,2 KB 184 downloads