TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Slapen met oordopjes

Het lijkt een beetje oud nieuws. Inwoners van Houten die last hebben van windmolens. Totdat je je beseft dat zij elke nacht overlast hebben. Elke nacht. Zodra de avond invalt begin het. Het bed in met oordopjes in. Omdat de herrie anders te groot is.

Lees meer »

Houston we have a problem

“Houston we have a problem”. Dat is wat geluidsspecialist Jan van Muijlwijk dacht toen hij onverwacht veel laag frequent geluid zag uit metingen. Metingen bij vier molens uit het windpark N33 in Groningen.

Lees meer »

Waarom zon en wind de planeet niet gaan redden

Natuurlijk, de situatie hier in Nederland is niet hetzelfde als in de Verenigde Staten. Toch zijn er heel veel parallellen te vinden. Die maken deze video zo interessant. Daarin geeft energie expert Michael Schellenberg tijdens een TED talk zijn visie op het klimaat en energie. En hij legt heel helder uit hoe de inzet van zonne- en wind-energie leiden tot meer vervuiling en hogere energie kosten. Hij laat onder meer zien hoe de elektriciteitsprijzen stegen in Duitsland sinds ze daar begonnen met wind en zon. En hoe in Frankrijk de prijzen min of meer gelijk bleven. Het grote verschil zit hem in de grote inzet van kernenergie. 

Lees meer »

Bord langs de A2 en posters in het dorp

Sinds afgelopen zaterdag staat bijgaand bord langs de A2. Bij het naderen van de afslag naar Zijderveld komende vanuit Utrecht staat het in het weiland, vlak voor het begin van de geluidswal. Het is duidelijk: we willen hier geen windpark.

Lees meer »