TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Onderzoek je eigen ongelijk

In bijgaand artikel uit de Volkskrant is te lezen hoe goede leiders zich zouden moeten gedragen. Econoom Marilieke Engberts onderzocht bij veel raden van bestuur hoe men daar omgaat met het benoemen van wat ‘niet OK’ is. Heel vaak wordt dat namelijk niet gedaan, om de zoete lieve vrede te bewaren. De gevolgen zijn duidelijk te zien bij gevallen als de corruptie bij Vestia, de zelfverrijking bij Amarantis en meer.Terugkijkend op hoe de project organisatie rond de RES in Vijfheerenlanden omgaat met de kritiek van tegenstanders als de onze, lijkt het er op dat men daar ook vaak lijdt aan wat deze econoom ‘paradigmaverkleving’ noemt. Het lijkt verdacht veel op ‘overtuigd van je eigen gelijk’. Men gaat niet in op wat er gezegd wordt maar zet er een alternatief tegenover en gaat over op de orde van de dag. Ook kritische geluiden uit de gemeenteraad worden handig omzeild. Voila de inspraak. Deze econoom geeft een zinvol alternatief aan wethouders en projectleiders over hoe je er beter mee om kunt gaan:

Lees meer »

Beschamend staaltje WC Eend

Op de site van Barendrecht Nu troffen we dit artikel aan dat ingaat op een beschamend staaltje 'WC Eend' waarin het adviesburo Pondera Consult een hoofdrol speelde.

Lees meer »

Ongeldige vergunningen leiden tot chaos

In bijgaand artikel uit Follow The Money is te lezen hoe de overheid uit angst voor claims en bedreiging van klimaatdoelen, de hand licht met de wet en het beleid laat prevaleren. Ze doen dat op zo'n manier dat bijna alle lokale bestuurders niet meer weten waar ze aan toe zijn en daarmee een makkelijke prooi worden voor winstbeluste initiatiefnemers. 

Lees meer »

Dank u wel!

Natuurlijk zetten wij ons als bestuur in voor de goede zaak omdat we er in geloven en het belangrijk vinden om er telkens opnieuw 'voor te gaan'.  Maar toch, als er vanuit de leden bedankjes en positieve reacties komen, dan voelt dat als een oppepper en een nieuwe dosis energie.

Lees meer »