TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Zienswijze Tegenwind op NRD VHL verstuurd

Vandaag hebben we bijgaande Zienswijze op de Notitie Reikwijdte en Diepgang Omgevingsvisie Vijfheerenlanden, zaaknummer 363149 verstuurd. Hierin geven we aan wat volgens ons verbeterd moet worden aan hoe de gemeente inzicht wil krijgen in de invloed van oa. windturbines op mens en milieu.

Lees meer »

En weer zat de gemeente verkeerd

"Ik woon hemelsbreed 800 meter van de windmolens", zegt Bloem. "Ik was er niet tegen dat ze kwamen. De gemeente had ook gezegd dat je ze op een afstand van 500 meter niet zou horen." Dat bleek onlangs toch anders te zijn.

Lees meer »

Nu ook een NRD in VHL: reageren is belangrijk

Ook de gemeente Vijfheerenlanden heeft een Notitie Reikwijdte en Diepgang (NRD) opgesteld en geeft iedereen de gelegenheid er op te reageren. Bij deze sporen we iedereen aan dat zelf ook te gaan doen. Hoe meer zienswijzen de gemeente krijgt, hoe beter de NRD zal aansluiten bij wat de bevolking belangrijk vind. Wij zullen vanuit de vereniging een zienswijze indienen namens onze leden. Maar uiteraard kan elk lid zelf ook zijn eigen stem laten horen.

Lees meer »

Zienswijze NRD opgeleverd

In een eerder bericht meldden we al dat de regering bezig is met het opstellen van een NRD: de "Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor het planMER Windturbinebepaling Leefomgeving". Zij nodigen betrokkenen uit om hun zienswijze hierop te geven en dat hebben we zojuist gedaan. U ziet hem onderaan als bijlage.

Lees meer »

Kristallen bol in Gorinchem?

Via onze contacten in Gorinchem kregen we bijgaande brief doorgespeeld. Waarin kritische vragen aan de gemeenteraad worden gesteld. Omdat men daar doet alsof er een kristallen bol is die helpt de gemeente te besturen.

Lees meer »