TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Klimaatdoelen alleen haalbaar met kernenergie

In de Volkskrant spreekt de directeur van de kerncentrale in Borssele zich uit over de klimaatplannen in Nederland. En geeft aan wat er voor nodig is om de veilige en schone methode van kernenergie waardevol in te zetten. Zodat er een duurzaam alternatief komt voor de onhoudbare combinatie van wind/zon enerzijds en de klassieke (vervuilende) centrales anderzijds. 

Lees meer »

100e lid na drie maanden

Vandaag is een gedenkwaardige dag. In Brussel verliet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie na 47 jaar. En in Zijderveld tekenden wij het 100ste lid bij, na drie maanden!

Lees meer »

Eigen regie is het belangrijkst

Kort na elkaar zagen we twee keer de bevestiging van wat we als bestuur eigenlijk allang voelden: het Gemeente bestuur moet zelf de regie nemen als het gaat om de energietransitie in deze regio. En de daaruit voortvloeiende optimale plaatsing van windmolens. En zeker niet ingaan op losse initiatieven die 'vanuit de markt' afgevuurd worden. We hoorden het vanuit de mond van de NLVOW vertegenwoordiger op de ALV van 15 januari jl. en vandaag opnieuw in dit artikel in het Kontakt "Houdt eigen regie bij energietransitie.".

Lees meer »

Enquête onverwacht uit as herrezen

Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering lieten we het al weten: er zijn technische problemen met de enquête die we onlangs op de  site publiceerden. Omdat we geen onbetrouwbare zaken de wereld in willen brengen hadden we besloten de enquête helemaal te schrappen. 

Lees meer »

Greendeal onhaalbaar en onbetaalbaar

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland wijdt een artikel aan een commentaar op de Green Deal van de EU. De bijdrage is van Marcel Crok, een wetenschapsjournalist die de laatste jaren tegen de stroom inzwemt van het sentiment rond natuur en energie.

Lees meer »

Succesvolle voorlichtingsavond en ALV

Op 15 januari j.l. hielden we weer een voorlichtingsavond, dit keer gevolgd door de eerste Algemene Leden Vergadering. Ongeveer 50 mensen vulden de grote zaal van de Krooshof, waarvan het merendeel lid.

Lees meer »