Hoe belangrijk is de kans op ongezondheid?

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 18:52

Het heeft lang geduurd maar inmiddels is de regering er niet meer voor beducht ingrijpende maatregelen te nemen als het gaat om de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Ook als het grote maatschappelijke en economische gevolgen heeft. Zij doen op basis van adviezen van wetenschappers in het OMT. Partijen die economische belangen hebben bij een verkoop van veel medicijnen zitten niet aan die tafel.

Het heeft lang geduurd voordat de Corona echt werd aangepakt. Het patroon dat zich vaak voordoet bij onbekende ziektes is inmiddels goed bekend. Eerst ontkennen, dan belachelijk making door gevestigde partijen en dan langzame acceptatie als er veel mensen aan de ziekte gaan lijden. 

Wat heeft dit alles nou met windmolens te maken? Wel, ook daar doemt een groot gezondheidsgevaar op waar inmiddels veel bewijs voor is. En net zoals bij Corona is de oorzaak niet zichtbaar of beter gezegd: niet hoorbaar. Ook hier willen de bestuurders het niet zien. Ze worden daarbij ‘geholpen’ door energiemaatschappijen en wind exploitanten en negeren de wetenschappers. Die zaten niet aan tafel bij de klimaat tafels en zijn buiten spel gezet door de combinatie van geluidsnormen en Omgevingswet. Bijgaand rapport van het Democratisch Energie Initiatief DEI geeft een heldere maar ontluisterende inkijk in het probleem en hoe de regering en belanghebbende partijen zoals energiemaatschappijen het probleem hardnekkig buiten de discussies houden. Wij repten over hetzelfde al in Mei vorig jaar. En in December 2019 maakten we een schatting van 83 inwoners van Zijderveld met een verhoogde kans op suïcide.

Opnieuw spreken we de hoop uit dat onze bestuurders op alle nivo’s bij zinnen komen en nu ingrijpen. Vraag de wetenschap om advies en volg dat. Ook als dat grote maatschappelijke en economische gevolgen heeft. Voordat het windturbine syndroom trekken gaat vertonen van de Engelse variant.

Want als heel Nederland vol staat met windmolens dan komen de ziekenhuis bedden vol te liggen met mensen die massaal zijn gaan lijden aan slaapstoornissen (zowel inslaap­ als doorslaapproblemen), hoofdpijn, oorsuizen, duizeligheidsklachten, wazig zien, misselijkheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, angst, depressie en paniekaanvallen, diabetes (suikerziekte), arythmieën (onregelmatige hartactie) en toegenomen hartproblemen.

Voorkom Het Windturbine Syndroom DEI 1 18 1 2021
PDF – 1,7 MB 276 downloads