Kernenergie groen en veilig

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 12:26

’Kernenergie is groen en net zo veilig’. Dat is de conclusie van het JRC van de Europese Unie. Dat is althans wat de Telegraaf in bijgaand artikel rapporteert. Ze baseren zich op een rapport van het JRC dat uitlekte via een Duitse krant. 

Omdat kernenergie daarmee het label ‘OK’ krijgt zullen investeerders sneller geneigd zijn de bouw van nieuwe centrales te bekostigen. En zullen rentes voor dit soort leningen goedkoper worden. En komt de inzet van kernenergie terecht in het lijstje van veilig en realistisch. Als je dat voegt bij andere geluiden over dat de doelen van de RES nu al, met alle onderhanden plannen, ruimschoots zullen worden gehaald, dan kun je je afvragen of de plannen met molens en zo in deze omgeving nog wel zo zinvol en noodzakelijk zijn. Tegen de tijd dat opschalen nodig is kunnen de eerste kerncentrales in bedrijf zijn. Als je maar wilt.
De race is echter nog niet gelopen. Er zijn nog wat Europese commissies en instanties die met deze conclusies moeten instemmen. Maar, het is een hoopvol geluid.

Het signaal is zó belangrijk dat de klimaatdeskundige Michael Liebreich (die oa. De Britse overheid adviseert) zich uitsprak met “Uitschakelen van kerncentrales is een misdaad tegen het klimaat”.

Uitschakelen Van Kerncentrales Is Misdaad Tegen Klimaat Binnenland Telegraaf Nl
PDF – 1,3 MB 246 downloads