Zijderveld is van topkwaliteit

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 12:32

Het bestuurlijk platform het Groene Hart richt zich op het grote gebied waarin oa. Zijderveld ligt. En streeft een mooi, vitaal, duurzaam en waardevol landschap na voor bewoners, ondernemers en bezoekers. In een eerder stadium besteedden we al aandacht aan het door hen gemaakte PARKS rapport. Een van hun andere producties is de zgn. Waardekaart. Die laat vanuit verschillende perspectieven zien hoe plekken in het landschap gewaardeerd worden.

Zijderveld ligt in het zogeheten strokengebied wat als geheel met de hoogste kwaliteit word gewaardeerd. De getoonde afbeelding laat de waardering zien zoals die in 1996 gold. Op een concept waarderingskaart uit 2021 (die we ter inzage kregen) is te zien dat Zijderveld nog steeds met de aanduiding 'Top' word gewaardeerd. Zodra de definitieve versie verschenen is zullen we die op deze site publiceren.

Wat in die nieuwe kaart ook opvalt is dat niet alle drie de zoekgebieden die Vijfheerenlanden nu hanteert, met 'Top' worden gewaardeerd. Met name het gebied Autena valt in een lagere categorie.

We adviseren de bestuurders van Vijfheerenlanden kennis te nemen van deze kaarten en ook die waarden mee te nemen in de zoekcriteria.