SP: wind alleen op zee en Nijpels naar huis

Gepubliceerd op 7 juli 2021 om 19:59

In bijgaand artikel uit de Telegraaf spreekt Lilian Marijnissen van de Socialistische Partij zich op een onverwachte manier uit. De SP was, net zoals Groen Links, jarenlang voorstander van het opwekken van energie met windturbines. Op land.

Vandaag zegt ze dat het niet werkt. Althans, niet op land. Het ‘vooral op zee’ is vervangen door ‘alleen maar op zee’. 
Het verzet tegen windturbines op land is te groot. Het RIVM is nu echt de schade aan het onderzoeken. De huidige strategie werkt niet. De klimaatpaus Nijpels mag met pensioen. Laten we beginnen met wind op zee, zon op dak, besparen via isolatie en aanpakken van de grote vervuilers.

Inmiddels is in de Tweede Kamer een motie van de SP aangenomen om als norm voor duurzame energie ‘zon op dak’ te kiezen.

Wij denken dat we hiermee een afdoende antwoord geven op de vraag van het D66 lid van de commissie RVE, toen hij tijdens de RVE vergadering onze voorzitter vroeg of wij inzicht hadden in de bruikbaarheid van wind op zee gezien dieptes en stromingen etc. Ons inziens is dat een vraag “uit de achterkant van het peloton”. 

De vraag die we nu nog hebben is wie/welke politicus van aanzien het serieus opneemt voor de echte oplossing: kernenergie. 

Klimaatpaus Nijpels Sturen We Met Pensioen De Kwestie Telegraaf Nl
PDF – 2,2 MB 262 downloads