Overal gezondheid

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 12:17

Overal waar plannen gemaakt worden om windturbines neer te zetten hoor je hetzelfde geluid: ze schaden de gezondheid van omwonenden. Nu weer twee voorbeeld uit het Oosten van het land, beiden afkomstig uit het AD: een in Twente en een wat dichterbij, bij de AVRI in Geldermalsen. En telkens komt het lokale bestuur met sussende woorden, terwijl de omwonenden nu al echte klachten hebben. Erg vergelijkbaar met wat we zagen rondom Autena.

Opnieuw spreken we de hoop uit dat ons bestuur in Vijfheerenlanden de moed kan opbrengen te wachten. Te wachten totdat wetenschappelijk bewezen is hoe het zit met die overlast. Schaadt het burgers of niet? Wordt de situatie slechter na plaatsing of niet? En als dat zo is en als dat dan betekent dat er hier in de buurt geen turbines geplaatst kunnen worden, om dan de moed te hebben het verzoek terug te geven.

Het kan toch niet zo zijn dat onze raadsleden gedwongen worden keuzes te maken door voorstellen goed te keuren terwijl ze willen en wetens daarmee een wet overtreden? Dat vraag je toch niet van burgers die gekozen hebben hun medeburgers te vertegenwoordigen?