TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Buitenspel via kastje-muur

Onze nationale en lokale bestuurders hebben een manier uitgedacht om verzet tegen windmolens bij voorbaat buitenspel te zetten. Het doet denken aan Romeinse tijden: verdeel en heers. 

Lees meer »

Groeten uit het oudste dorp

We staan als dorp te boek als toeristische trekpleister. Althans, dat zegt het AD in dit artikel. “Groeten uit Zijderveld, het oudste dorp van Vijfheerenlanden”. En inderdaad, wat is het een mooi dorp. En wat bestaat het al lang.

Lees meer »

ALV uitgesteld vanwege Corona

U had het waarschijnlijk zelf al gemerkt. Toch vinden we het belangrijk om het te melden. In deze periode zouden we onze tweede Algemene Leden Vergadering hebben moeten houden. Maar ja, een bijeenkomst in de Krooshof kan nu niet en online vergaderen met een groep van ruim honderd mensen vinden we niet zinvol. Daarom hebben we besloten de Ledenvergadering tot nader order uit te stellen. Zodra de Corona maatregelen het toestaan zullen we hem inplannen en u uitnodigen.

Lees meer »

Vereniging groeit naar 100-ste lid!

Afgelopen zaterdag 6 maart mochten we het honderdste lid van de vereniging feliciteren. Op bijgaande foto is te zien hoe ons nieuwe lid Max Meijer bloemen en taart krijgt van ons bestuurslid Freda Helling. Gefeliciteerd Max! Omdat het gemiddeld aantal bewoners per huis in Zijderveld 2,6 is en we onze leden op huisadres registreren, kun je gerust zeggen dat we nu meer dan 250 inwoners vertegenwoordigen. Ruim 30% van de bewoners dus. We voelen ons hier zeer door gesteund.

Lees meer »

Heel Nederland nodig voor Duitsland

De oppervlakte van heel Nederland (nou ja, bijna) zou je moeten beleggen met zonnepanelen om Duitsland te voorzien van voldoende stroom. En je zou ze in Spanje moeten plaatsen. En om lever-zekerheid te bieden (2 weken geen zon) zou je alle batterijen die de komende vier jaar over de hele wereld gemaakt worden bij elkaar moeten zetten. Ja, ook die van alle Tesla’s. Allemaal voor Duitsland. 

Lees meer »

Spreek u uit en wordt gehoord

In een democratie als de onze is het de taak van de volksvertegenwoordigers om wat zij van hun achterban horen, in te brengen in overleggen die tot besluiten mogen en moeten komen. Dat is tegenwoordig een lastige taak. Niet alleen vraagt het om geduld en heel goed luisteren. Ook is het de kunst het standpunt goed uit te leggen en te zorgen dat het meeweegt in het uiteindelijke besluit. En het is voor ons, de burgers, soms ronduit lastig te bepalen welke vertegenwoordiger nou de beste is.

Lees meer »