TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Na 36 jaar ? Na 55 jaar? Of helemaal niet?

De Groene Rekenkamer plaatste een bijdrage over Welvaartsverlies door Windenergie. Door een nuchtere onderzoeksmethode komen verassende conclusie bovendrijven. Windmolens op land zouden pas na 36 jaar de oorspronkelijke investering terugbetalen. En, helaas voor wat we bij Tegenwind Zijderveld dachten, op zee pas na 55 jaar. Dan maar toch geen Windmolens?

Lees meer »

Zonder CO2 geen leven op Aarde

“CO2 is geen giftige of “vervuilende” stof, maar voedsel voor planten-bossen via fotosynthese. En zonder CO2 is er geen leven op onze Aarde.”  Een verfrissend en tot overweging stemmend pleidooi om kritisch te kijken naar alle aanmoedigingen tot CO2 reductie op ClimateGate.NL.

Lees meer »

Vijfheerenlanders willen liever groen dan duurzaam

De gemeente Vijfheerenlanden liet onderzoeken wat haar burgers willen en baseert daar haar Toekomstvisie op. In het rapport is onder meer te lezen dat 66% van de inwoners vóór vergroening van dorpen en steden is. En dat slechts 36% is vóór opwekking van stroom via allerlei vormen van duurzame energie zoals windenergie. Zie pagina 9 in dit rapport.

Lees meer »

Woningen 15% minder waard door windmolens

NU.nl plaatste vandaag een artikel over de prijsdaling van woningen in Groningen. De dalingen lopen uiteen van 7 tot 15%. Het was de conclusie uit een onderzoek, uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen, in opdracht van RTV Noord en RTV Drenthe.

Lees meer »