TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Wind rapporten van RIVM van onvoldoende kwaliteit

Het artsencollectief dat zich verzet tegen plaatsing van windturbines in de buurt van omwonenden heeft de RIVM rapporten over dit onderwerp laten onderzoeken. Een en ander is te lezen op hun site Windwiki. Nu blijkt dat de kwaliteit van het RIVM onderzoek onvoldoende is om er vergaande conclusies uit te kunnen trekken. En je kunt er ook niet het huidige beleid mee verdedigen dat tot plaatsing leidt van windturbines op veel kortere afstand dan toegestaan is in alle andere Europese landen.

Lees meer »

Als je mekaar niet meer vertrouwen kan…

“Waar blijf je dan? Zo is het toch, meneer?”. Zo klonk het in het Schaep met de vijf poten. Voor de oudere lezers, jeugdsentiment. Maar nog steeds een waarheid als een koe. Klopt het wel, wat die ander zegt? Zaken als Fake News, hoe actueel is dat?

Lees meer »

Congres over de RES en nog meer

Tegenwind Zijderveld is aangesloten bij het landelijke netwerk Nederwind en daar zijn ze goed bezig. Binnenkort is er een congres en een tijdje geleden zaten ze met de landelijke politiek om de tafel.

Lees meer »

ALV op 17 november

Het heeft erg lang geduurd, mede door Corona, maar nu komt er weer een: onze Algemene Ledenvergadering. Uiteraard weer in de Krooshof. Op 17 November, om 20:00. Leden zijn van harte welkom.

Lees meer »