TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Onjuist, kortzichtig en misleidend op NatuurlijkVijfheerenlanden

In ons vorige nieuwsbericht zagen we hoe de overheid in samenwerking met belanghebbenden van windturbines, desinformatie verspreid richting het grote publiek en gemeente raadsleden. Daarop besloten wij eens te kijken hoe Vijfheerenlanden dat doet op haar website. We schrokken een beetje van de bevindingen.

Lees meer »

Leden gemeenteraad vals voorgelicht

Bijgaande brief is gisteren als mail gestuurd naar alle griffies van de gemeenteraden in Nederland. Hij bevat een waarschuwing dat de gemeenteraadsleden vals worden voorgelicht over de vergunningen voor windturbines. De raadsleden worden verzocht om:

Lees meer »

Sentiment wordt landelijk

De negatieve sentimenten over de manier waarop plannen rond windturbines worden doorgedrukt beginnen landelijke trekken te vertonen. De Telegraaf heeft altijd een goede neus gehad voor wat er onder de bevolking leeft en plaatste bijgaand artikel. We zien daar onder meer hoe onze eigen voorzitter aan het woord komt en zich uitspreekt met “Er is geen enkele vorm van inspraak, er wordt ons alleen iets opgedrongen”. En dat gebeurt niet alleen zo in Zijderveld, maar door de hele RES U16 regio, en ook daar buiten. Gelukkig hebben we in de U16 wat tijd gekregen om later met resultaten te komen.

Lees meer »

Twee keer de Dom-toren en twee keer betalen

Tegenstanders van de komst van windturbines in Rijnenburg en Reijerscop organiseerden een ludieke actie. Ze lieten een helikopter vliegen op de hoogte van de voorgenomen turbines: 240 meter hoog. En er was een spandoek van die lengte. Zo is te zien in bijgaand artikel uit het AD maar ook op de site van VARnws.

Lees meer »

Vrees voor 'nietigverklaring' is groot

Al twee jaar lang doet de regering alsof de uitspraken van het Europese hof over het Activiteitenbesluit en windturbines niet bestaan. Bij voortduring ingefluisterd door de lobbyorganisatie NWEA. Zo is te lezen in bijgaand artikel uit de Telegraaf. Het artikel is een uitvloeisel van het eerder mede namens ons uitgestuurde persbericht.

Lees meer »

Ruim 50.000 handtekeningen tegen RES-plannen

Onze vereniging werkt samen met veel andere actie- en natuurgroepen die zich allemaal verzetten tegen de RES-plannen. In totaal 27 van dat soort groepen. En inmiddels hebben zich ook al 9 politieke partijen aangesloten. Kortom: het verzet groeit. Bij elkaar opgeteld plaatsten meer dan 50.000 mensen hun handtekeningen onder een petitie tegen de RES-plannen.

Lees meer »