TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Turbines maken meer kapot dan je lief is

Er hangt een aura van ‘goedheid’ en ‘onschuld’ rond windturbines. De voorstanders schermen er vaak mee. Maar eigenlijk is het enige wat écht goed aan windturbines is het feit dat áls ze draaien het (ogenschijnlijk) gratis is. Helaas draaien ze niet altijd. Dan moet je wat energie achter de hand hebben. Vervuilende centrales bijvoorbeeld. Of heel veel batterijen. Dat ‘ogenschijnlijk gratis’ valt ook wel mee. Er zijn verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat de afgenomen wind energie plus de turbulentie afkomstig van windturbines leidt tot regionale opwarming van de lucht. Wat dus in tegenspraak is met de wens om de aarde te laten afkoelen.

Lees meer »

Vijf keer beter door Wind op zee

In dit artikel in het Kontakt zien we wethouder Middelkoop die zich uitspreekt over de plannen van de gemeenteraad voor de komende jaren in Vijfheerenlanden. Kernpunten zijn duurzaam wonen en werken in een vitale samenleving. Wij staan dat vanuit onze vereniging in ruime mate voor.

Lees meer »

Gas vangt behoefte op tijdens zonsverduistering

Morgen 10 juni zal er rond 11:15 een zonsverduistering te zien zijn in Nederland. Als je gaat kijken, pas op voor je ogen. Wat zo opvallend is in dit nieuwsbericht op de NOS is dat netbeheerder Tennet zegt dat er een groot verlies zal zijn in de electriciteitsvoorziening. Omdat we nu zoveel zonnepanelen hebben liggen. Het totale verlies is ongeveer wat Amsterdam in die periode gebruikt. En… ze gaan vragen aan de gas centrales om een beetje harder te gaan lopen. En in de toekomst wordt dit alleen maar erger.

Lees meer »

Onzin van biomassa dringt door tot grijze massa

Vandaag zagen we dit hoopgevende bericht in de Telegraaf. We zien daar dat het eindelijk tot de grijze massa van onze regering is doorgedrongen dat het verstoken van biomassa tegenstrijdig is aan wat we willen bereiken. In de afgelopen tijd werd het gebruik van biomasa toegejuicht omdat het 't predicaat 'schoon en groen' had gekregen. Een gotspe, in stand gehouden door de partijen die er vreselijk veel aan verdienen.

Lees meer »