TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

RES komt er niet (?)

Vandaag een week geleden (2 juni) vond een webinar plaats wat interessant is om te zien. Hierin legt Kees Pieters van het Nederwind Netwerk uit waarom zij de huidige formateur gevraagd hebben om de RES tot stoppen te brengen. 

Lees meer »

Molens komen er niet (?)

Vervang wat namen, vervang wat aantallen en voila: de situaties zijn bijna gelijk. De kleur van de poppetjes verschilt, het dansje is hetzelfde. In dit artikel in het Brabantsch Dagblad geeft een bewoner zijn opinie over de geplande komst van windmolens tussen Oss en Den Bosch.  Hij spreekt over tunnelvisie, wind op zee, subsidies die opraken en gewijzigd overheidsbeleid. En als kers op de taart: bijplaatsen niet nodig. Opvallend die gelijkenissen. Het is overal hetzelfde. Je zou toch verwachten dat ons college en de raadsleden dat inzien en hun eerdere voornemens gaan heroverwegen. Waarom zou je ze eigenlijk nog plaatsen? Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. 

Lees meer »

De kleren van de Keizer?

De meeste zullen het sprookje kennen. Over de keizer die naakt over straat gaat maar zegt dat hij de mooiste kleren aan heeft. En iedereen ziet het maar niemand durft zijn mond open te doen, bang voor wat de anderen zullen zeggen of wat de keizer zal doen. Opvallend: de keizer doet dat zo omdat hij zijn adviseurs/kleermakers geloofde! 

Lees meer »

Zon op dak verplicht bij renovatie?

T’is een beetje oud nieuws, want alweer drie maanden geleden. Toch is het opvallend. Demissionair minister Ollongren van D66 gaf in een brief aan dat volgens haar zon op dak verplicht moet worden. Voor koop en huur. Dat zou moeten gelden bij nieuwe gebouwen en bij renovatie van bestaande gebouwen. Voor woonhuizen en bedrijfspanden.

Lees meer »

Transportschaarste dreigt in VHL

Sinds half april is een kaart beschikbaar waarop te zien is hoeveel transport capaciteit in Nederland nog beschikbaar is voor electra. De kaart is ontstaan uit een samenwerking tussen de verschillende netbeheerders.

Lees meer »

Gebrek aan transparantie leidt tot mist

Mist merk je pas op als je er midden inzit. Van een afstandje zie je wolken, en die zijn soms mooi. Maar als het aan jou is om te navigeren heb je die mist liever niet. Dan hoop je maar dat het flink gaat waaien. Of dat het warm wordt.

Lees meer »