TegenwindZijderveld

Laatste nieuws

Je moet het goede doen

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Een bekende tekst die naadloos past op het probleem dat wij zien met windmolens.

Lees meer »

Vogels de klos

We berichtten er al eerder over: vogels dreigen de klos te worden als er windmolens geplaatst  gaan worden in het zoekgebied Zijderveld. SOVON, de Stichting Vogelonderzoek Nederland publiceerde recentelijk een document waarin ze uiteenzetten op welke plekken vogels risico's lopen op schadelijke invloed van windmolens. Zo ook onze regio. Wat blijkt: zowel de broedvogels als de niet-broedvogels zullen zeer waarschijnlijk impact ondervinden. Op de door SOVON gekozen 'schade schaal' scoren ze beiden gemiddeld.

Lees meer »

Onderschatting en negeren

In de recente geschiedenis zijn talloze voorbeelden te vinden van kleinere of grotere rampen die voorkomen of verkleind hadden kunnen worden. Als de burgers en de regering tijdig acht hadden geslagen op de waarschuwingen en ze serieus hadden genomen.

Lees meer »

Molens op je radio

Vanochtend op Radio 1, in Nieuwsweekend, hoorden we de inmiddels bekende advocaat Peter de Lange spreken over de windmolens. Hoe schadelijk ze zijn en hoe bestuurlijk Nederland dat in zijn overwegingen links laat liggen. En hoe het Europese Hof steeds nadrukkelijker zegt dat de uitgangspunten bij de Regionale Energie Strategie nu onjuist zijn. De gezondheid van de bevolking zou veel prominenter meegenomen moeten worden in de afwegingen.

Lees meer »